Expositie molens van Ridderkerk

Van woensdag 14 juni t/m zaterdag 5 augustus is het mogelijk om in de Oudheidkamer Ridderkerk de expositie “Molens van Ridderkerk” te bezichtigen. In het verleden was Ridderkerk meerdere molens rijk, maar daarvan is alleen de Kersenboom aan de Waalweg in Rijsoord overgebleven.

Op de expositie zijn er een aantal foto’s te zien van de verdwenen molens, maar ook veel foto’s van de Rijsoordse molen. Daarnaast worden er een aantal uitgebreide fotoseries getoond. Eveneens komt de Molendag 2017 fotografisch aan bod.

Behalve de fotoseries, worden er ook op oude landkaarten getoond waar vroeger alle molens in Ridderkerk stonden. Daarnaast zijn er vitrines die gevuld zijn met vooral oude voorwerpen die direct of indirect met molens te maken hebben.