Jaarlijkse happening voor ondernemers

De Haringparty bij RVVH is een mooie en jaarlijkse traditie. De direct betrokkenen van het eerste uur weten nog exact hoe de Haringparty op Sportpark Ridderkerk is ontstaan.

Ridderkerkse ondernemers werden elk voorjaar door de familie Punt uitgenodigd om de ‘Hollandse Nieuwe’ bij restaurant Sint Joris te komen proeven. Toen Jan Punt besloot om het restaurant van de hand te doen eindigde ook deze bijzondere bijeenkomst voor ondernemers op deze locatie. Enkele vaste bezoekers van de Haringparty bij Sint Joris, Albert Kluwen van De Koning advocaten, Jos van Driel van Flynth adviseurs en accountants, Tup Jansen van Jansen Netwerknotarissen, Boro Brandl en Erwin van der Schoor van ABN AMRO Bank en Kees van ’t Zelfde, toenmalig voorzitter van RVVH, hebben de handschoen opgepakt en besloten de traditie voort te zetten, maar dan bij de altijd gezellige club aan de Sportlaan.  Ook Aart van Wijnen van Vishandel Van Wijnen uit de Ridderhof was meteen enthousiast. Aart van Wijnen: “De Haringparty bij Sint Joris was voor de Ridderkerkse ondernemers vaste prik. En toen ik het verzoek kreeg om deze traditie voort te zetten, maar dan bij RVVH, heb ik meteen ja gezegd. Ik ben al 37 jaar zelfstandig ondernemer. Ik heb Vishandel Van Wijnen destijds overgenomen van mijn vader. De zaak bestaat inmiddels 55 jaar en we zitten nu alweer 24 jaar in de Ridderhof.”  Heel veel Ridderkerks weten de weg naar Van Wijnen in de Ridderhof te vinden.

Aart van Wijnen, Jos van Driel, Albert Kluwen, Tup Jansen, Erwin van der Schoor en Kees van ’t Zelfde vonden het destijds een prachtige mogelijkheid om ondernemers bij elkaar te brengen en in een ongedwongen sfeer met elkaar te netwerken. En die mening zijn de heren nog steeds toegedaan. Daarnaast vinden ze het belangrijk om de plaatselijke ondernemers een platform te bieden en ook de club RVVH enigszins te ondersteunen. Dé Haringparty  van Ridderkerk heeft zich overigens in de loop der jaren verder ontwikkeld. Zo nodigen de initiatiefnemers hun eigen relaties uit. Dit betekent dat ook ondernemers van buiten Ridderkerk de Haringparty bezoeken. Ook is men het met elkaar eens dat je je verder moet ontwikkelen en dat geldt ook voor een evenement als dit. Het is dan ook goed om vers bloed toe te voegen aan de organisatie. “Zo krijg je weer eens frisse ideeën,” aldus Albert Kluwen. Vorig jaar zijn daarom Nanne van Nes en Walter Plaisier van Van Nes en Plaisier Personeelsdiensten en Esther de Koning van het gelijknamige Reprobedrijf uit Ridderkerk benaderd en zij vonden het een mooi event en zijn meteen mede-organisator geworden.  Esther de Koning: “Ik was al jarenlang bezoeker. Het is echt een Ridderkerks feestje voor ondernemers. Er heerst een ongedwongen en gemoedelijke sfeer. Het zijn ook mooie partners om mee samen te werken. Wij dragen ons steentje bij qua aankleding. Dit jaar zie je dat onder meer terug in andere tenten. Zo’n activiteit past ook helemaal bij onze organisatie.”  Nanne van Nes: “Het is voor ons het tweede jaar dat we als mede-organisator betrokken zijn bij dit unieke event.  Ook wij helpen om een volgende stap te zetten met de Haringparty.  Het is een mooie traditie en wij helpen graag om deze voort te zetten. Voor ons is het met Van Nes en Plaisier daarnaast ook een mooie mogelijkheid om meer exposure voor onze organisatie te genereren, waarmee het overigens goed gaat. Walter en ik signaleren wel een mismatch op de arbeidsmarkt. Als ondernemer moet je je nu afvragen of je meteen het schaap met de vijf poten zoekt of dat je kijkt naar iemand met potentie, die je vervolgens op kan leiden en begeleiden naar het gewenste niveau.”

Tup Jansen: “Ik was al lid van de Businessclub van RVVH en vond het destijds meteen een goed idee om de Haringparty daar voort te zetten. Ik ontmoet altijd veel relaties en het is leuk om te participeren in dit event. Als Ridderkerkse notaris zijn er natuurlijk ook voor mij interessante ondernemers die de Haringparty bezoeken en waar ik mee in contact ben of kan komen.” Erwin van der Schoor geeft nog aan dat ze bij ABN AMRO sinds enkele jaren sectoraal werken. Maar dat de bank ook haar lokale betrokkenheid wil behouden. “Onze aanwezigheid bij deze activiteit blijft voor de bank dan ook belangrijk.” Jos van Driel, die samen met zijn collega Alfred Busink, weer het gezicht van
Flynth in Ridderkerk vormt is het volledig met Erwin eens daar waar het gaat over de lokale aanwezigheid. “Ook voor Flynth is dit absoluut van belang. Maar het is ook gewoon een feestje om met elkaar te genieten van de eerste ‘Hollandse Nieuwe’.” Albert Kluwen geeft nog aan dat de organisatoren complementair aan elkaar zijn en dat is ook mooi zo’n mix.  En natuurlijk  niet te vergeten de samenwerking met Van Wijnen, die is altijd top! Daar sluit Kees van ’t Zelfde, die op persoonlijke titel nog steeds betrokken is bij de organisatie, zich graag bij aan.

En wat is een haringparty zonder haring? Dus het laatste woord is aan Aart van Wijnen. “De Haringparty bij RVVH is altijd sfeervol, er komen maar liefst zo’n 350 tot 400 ondernemers, waarvoor we gemiddeld zo’n 2.000 haringen serveren. En het is meestal ook nog heerlijk weer, dus dat is dubbel genieten. En vergeet niet: haring is gezond!”

De Haringparty bij RVVH is dit jaar op woensdag 14 juni en is alleen toegankelijk voor ondernemers die een uitnodiging van een van de organisatoren ontvangen.