Nieuwe voorlezers gezocht

Vind jij het leuk om met jonge kinderen om te gaan en houd je van (voor)lezen? Vanaf september is er weer plaats voor enkele voorlezers voor het nieuwe seizoen. Er zijn mogelijkheden in verschillende wijken in Ridderkerk.

Met het voorleesproject van de Bibliotheek AanZet en Sport en Welzijn (SenW) lezen mensen op vrijwillige basis voor aan groepen kinderen op de basisschool, de peuteropvang en/of het kinderdagverblijf. Wekelijks wordt er gedurende het voorleesseizoen, dat van oktober tot april loopt, een half uur op een vaste tijd voorgelezen. De activiteit bevordert niet alleen het lezen en de taal bij kinderen, maar biedt ook plezier aan zowel de kinderen als voorlezers, mede door het onderlinge contact tussen verschillende generaties.

Nieuwe voorlezers krijgen medio september een introductie over voorlezen voor jonge kinderen en worden begeleid bij de keuze van boeken. Ook is er een speciale uitleenpas voor het project, men hoeft dus geen lid te zijn van de Bibliotheek. Bij de intake hoort het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag.

Ben je enthousiast geworden? Neem dan contact op met Connect2Act via 0180 – 430 440 of info@connect2act.nl. Kijk voor meer informatie over vrijwilligerswerk in het algemeen op de website www.connect2act.nl. Connect2Act is gevestigd aan de Schoutstraat 5 in het Centrum van Ridderkerk en is geopend van maandag t/m donderdag van 9.00 tot 16.30 uur en op vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur.