RVVH verliest nipt van Ajax met 2-3

0
114

RVVH heeft zaterdag in zijn laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen Ajax met 2-3 verloren. In een wedstrijd om des keizers baard waarin dus voor beide ploegen niets meer op het spel stond, werd het na een 1-3 ruststand uiteindelijk 2-3.

RVVH opende sterk en kwam via Diego Rietveld in de eerste minuut bijna al op voorsprong maar hij zag zijn schot gestopt worden door keeper Hazelaar. Ook Agatowski kreeg 2 goede kansen waarvan de laatste na een prima voorzet van Rietveld, maar zijn schot ging net naast het doel van Ajax. En dan net als je aan een goal van RVVH denkt, gebeurt het tegenovergestelde. Ajax zette zijn eerste echte goede aanval door het midden van het veld op en scoorde direct. Donny van der Dussen kon de bal goed controleren en scoorde met een hard schot in de rechterhoek 0-1. Vervolgens was er aan beide zijden van het veld een corner te zien die voor beide ploegen niet het gewenste resultaat opleverde. Na een kwartier spelen volgde er opnieuw tegenslag voor RVVH. El Amrani werd in het strafschopgebied licht onderuit gehaald door Bonevacia en arbiter Vredevoogd kende nu een strafschop toe waar hij dat eerder in de wedstrijd in een zelfde soort situatie niet deed. Reda Kharchouch scoorde namens Ajax in de linker benedenhoek beheerst de 0-2. RVVH probeerde met name via Agatowski de bakens te verzetten en deze speler schoot 5 minuten later net naast het doel van Ajax na een goede voorzet van Merencia. Ajax ging echter steeds beter combineren en showde af en toe zijn technische mogelijkheden. Zo zetten zij halverwege de eerste helft een mooie aanval op waarbij Kharchouch – de beste speler van deze wedstrijd en volgend jaar voor Quick Boys uitkomend – hard inschoot, maar Spelde nog net kon redden. Een minuut later was het overigens ineens raak voor RVVH. Agatowski werd op de rand van het zestienmetergebied aangespeeld en liet onverwachts een hard schot los op het doel van Ajax en dit betekende 1-2. Enkele minuten later herhaalde hij bijna dit kunststukje maar keeper Hazelaar kon ternauwernood redden. Even later kon doelman Spelde zijn collega aan de overkant nadoen en redden op een schot van Kharchouch. De toegekende corner leverde Ajax niets op. Acht minuten voor rust zette Ajax wederom een mooie aanval op en combineerde prima door het midden waarbij als laatste Kharchouch werd aangespeeld en hij scoorde hard en beheerst de 1-3. Niet veel later brak de rust aan en kon een veel effectiever spelend Ajax redelijk comfortabel aan de thee.

De tweede helft werd al in de tweede minuut stil gelegd vanwege een lichte onweersbui boven het Ridderkerkse sportpark. Scheidsrechter Vredevoogd wilde uiteraard geen enkel risico nemen ten aanzien van de veiligheid van de spelers. Na een oponthoud van zo’n vijf minuten kon de wedstrijd een vervolg krijgen. Het moet gezegd worden dat deze helft als kijkspel een stuk minder boeiend was. Blijkbaar waren de trainers geschrokken van de vele kansen die zich in de eerste helft hadden voorgedaan en hadden wat meer accenten gelegd op de verdediging. Agatowski zag een hard schot van hem gestopt worden door de keeper van Ajax. Een prima RVVH-aanval over de schijven Kooiman, Agatowski en Rietveld strandde op het laatst in schoonheid doordat Diego net niet goed uitkwam om tot een goed schot te komen. Vervolgens waren er nog enkele kansjes te zien voor Oudenaarden, Agatowski en Rietveld maar echt gevaarlijk werd RVVH niet. Ook uit een enkele corner kwam niet het gewenste resultaat en ook Ajax spande zich niet meer zo in als in de eerste helft. Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd werd er zowaar nog gescoord. Bonevacia zette een aanval over links op en gaf een goede voorzet op Wilco Oudenaarden, waarna deze de bal met zijn hoofd en schouder in het doel werkte: 2-3. In het vervolg van de wedstrijd kwam RVVH nauwelijks meer aan kansen toe en ook Ajax geloofde het wel. Vlak voor tijd kon Kharchouch nog net naast schieten maar ook Ajax creëerde nauwelijks nog iets. Zo ging de wedstrijd als de bekende nachtkaars uit en bleef het 2-3.

RVVH – Ajax 2-3 (1-3)

  1. Van der Dussen 0-1 15. Kharchouch 0-2 (strafschop) 23. Agatowski 1-2 38. Kharchouch 1-3 70. Oudenaarden 2-3

Scheidsrechter J. Vredevoogd

Gele kaarten: geen

RVVH: Spelde, Bonevacia, Van Leenen, Yekhlef, Merencia (62. Mosmans), Kloppert, Proost (56. Owino), Kooiman, Agatowski, Oudenaarden en Rietveld (71. Stolk).

Ajax: Hazelaar, Silooy, Soenarto, Abdulrahman, Middelwijk, Doorson (83. Van ’t Land), Kharchouch, Van der Dussen (62. Seedorf), El Amrani (76. De Jong), Akoy en Van Moerkerk.

Samenvatting:

https://www.youtube.com/watch?v=fCV6cIjnpHA

 

Interviews trainers:

https://www.youtube.com/watch?v=vVXZlYkApSw

 

Interviews spelers:

https://www.youtube.com/watch?v=1Z70l9Dv9nQ