RVVH verliest nipt van (bijna) kampioen Spijkenisse

0
85

Bijna gooide RVVH roet in het eten van Spijkenisse. Hun concurrent Ter Leede stond achter bij Argon en Spijkenisse moest dus scoren om een voorschot te nemen op het kampioenschap. RVVH hield 86 minuten stand maar moest toen zwichten voor de winnende kopbal van Michael van Dommelen.

RVVH kweet zich perfect van zijn sportieve taak. Het trad het favoriete Spijkenisse met een versterkte defensie tegemoet. Dat leek succes te hebben want zeker in de eerste helft kwam de thuisploeg maar heel moeilijk aan het voetballen toe en stonden de Ridderkerkers organisatorisch gewoon goed. Bovendien was het RVVH dat de nodige speldenprikjes wist uit te delen waardoor er zeker in de eerste helft van een beter RVVH gesproken kon worden. Zo waren Jordi Mosmans, Wilco Oudenaarden, Stevie Soares, Papito Merencia een aantal maal dichtbij een huldiging maar kon de trekker nooit worden overgehaald. Aan de andere kant was eigenlijk de grootste kans voor Eric Polet, die een met de vuist weg gebokste bal van Danny Spelde precies in de voeten kreeg. Polet schoot de bal vervolgens hard over. Ook de snelle Serginio van Axeldongen werd gevaarlijk via de linkerkant maar besloot voorlangs. Net voor de rust bereikte een voorzet van rechts van Van Axeldongen de al vroeg ingevallen Daan Bourgonje die zijn inzet net naast zag gaan via Merencia. Uit de corner schoot vervolgens Polet weer goed in maar redde Spelde met de voet. Ruststand 0-0.

In de tweede helft kwam RVVH nauwelijks meer aan gevaarlijke aanvallen toe. Het was de thuisclub die ging pompen richting die ene noodzakelijke goal. De 2-0 ruststand in Mijdrecht bij Argon-Ter Leede noopte ze daartoe. Maar de elf uit Ridderkerk wilden van geen wijken weten. Diverse gevaarlijke situaties deden zich voor bij het doel van Spelde maar de bal leek er voor Spijkenisse niet in te willen. Hoe Spijkenisse het ook probeerde met lange ballen en vrije trappen richting de zestien, iedere keer viel hij toch verkeerd en wist RVVH met soms wat geluk diverse scrimmages te overleven. Ook Spelde lag diverse malen in de weg en hield zijn doel dus schoon. Aan de andere kant was Jesse Eggers zelfs dichtbij een huldiging. Zijn befaamde vrije trap kon maar net buiten de palen worden gewerkt door keeper Dyron Bijl. Stel je voor dat het 0-1 was geworden. Elf minuten voor affluiten werd RVVH vervolgens gereduceerd tot tien man na 2x geel voor Rodny Lopes Cabral. De even daarvoor ingevallen Diego Rietveld moest toen om tactische redenen zijn plaats weer afstaan aan Tarik Yekhlef, die de verdediging weer moest versterken. Toen bij Spijkenisse het geloof in een goede afloop langzaam begon weg te ebben was daar vier minuten voor tijd dan toch de bevrijding. Een lange bal vanaf het middenveld van Vincent Verbond kon in de zestien van RVVH met het hoofd worden verlengd door Van Axeldongen naar Van Dommelen. Die zette vervolgens zijn hoofd tegen de bal waarna Spelde het nakijken had, 1-0. Sportpark ‘Jaap Riedijk’ ontplofte bijkans. De goal werd echt als de ontsnapping gevierd en moest de zege betekenen in deze wedstrijd. Dat werd het ook nadat scheidsrechter Bos had afgefloten. Met spanning werd vervolgens uitgekeken naar de berichten uit Mijdrecht. Toen bekend werd dat Ter Leede inderdaad had verloren (Argon won met 2-1), ging het helemaal los bij de groenwitten. Het officieuze kampioenschap van de hoofdklasse A was binnen. Spijkenisse is nu uitgespeeld en kan alleen nog van de troon worden gestoten als Ter Leede komende zaterdag thuis de 12 doelpunten verschil in doelsaldo weet goed te maken…..een niet reëel scenario, toch?

Voor RVVH waren de druiven zuur. Zo lang hield men stand maar uiteindelijk moest men toch zwichten voor de (tot deze wedstrijd) meest scorende ploeg in de afdeling. RVVH maakt zich nu op voor de kwartfinale van de Voetbal Rijnmond cup komende dinsdagavond thuis aan de Sportlaan waar CVC Reeuwijk om 20.00 uur de tegenstander is. Zaterdag wordt de competitie afgesloten met de thuiswedstrijd tegen de amateurtak van Ajax. Aftrap om 14.30 uur.

 

Spijkenisse – RVVH 1-0 (0-0)

  1. Van Dommelen 1-0

Scheidsrechter A. Bos gaf gele kaarten aan De Borst (Spijkenisse) en aan Lopes Cabral (RVVH) 2x dus rood (79e min.).

Opstelling RVVH:

Spelde, Lopes Cabral, Van Leenen, Mosmans, Eggers, Bonevacia (46. Kloppert), Kooiman, Merencia, Agatowski, Oudenaarden (72. Rietveld / 84. Yekhlef) en Soares.

Samenvatting:

https://www.youtube.com/watch?v=mM0DHW_byII

Interviews:

https://www.youtube.com/watch?v=X1_s69uYSAo