RVVH verliest in VR-cupfinale van ASWH na strafschoppen

0
93

RVVH is er niet in geslaagd de Voetbal Rijnmond cup of Palace Casino cup te winnen. In de lange finale was buurman ASWH uiteindelijk na strafschoppen met 4-2 de sterkste. De wedstrijd zelf was geëindigd in 1-1 waarna in de beide verlengingen ook niet meer werd gescoord.

RVVH speelde helemaal geen verkeerde wedstrijd en maakte het de Ambachters zeker in de eerste helft moeilijk met de beste kansen. Gescoord werd er echter niet. Wel lag de wedstrijd na 35 minuten een kwartier stil omdat scheidsrechter Karremans wegens een blessure moest afhaken. Hij werd vervangen door één van zijn assistenten langs de zijlijn.

Na de rust kwam RVVH in de 55e minuut op voorsprong. Benjamin Martha kon profiteren van een verdedigingsfout bij ASWH door de bal te ontfutselen bij Jerry Tieleman en resoluut de bal binnen te schieten. Daarna hield RVVH uitstekend stand en kreeg het wederom goede mogelijkheden. ASWH wist er nauwelijks doorheen te komen en een verrassing leek in de maak. Tot drie minuten voor tijd. Peter Verhoeve bediende uitstekend de ingevallen Robbert Olijfveld die op fraaie wijze de 1-1 binnenschoot. Bijna kwam ASWH in de toegevoegde tijd nog aan de 2-1 maar de inzet van Peter de Lange toucheerde de buitenkant van de paal.

In de noodzakelijke verlengingen werd vervolgens niet gescoord ondanks mogelijkheden aan beide kanten, waarna strafschoppen de winnaar moesten bepalen. Bij RVVH misten Nagier Bonevacia en Elvis Versluis, terwijl Robert Kooiman en Jordi Mosmans wel raak schoten. Bij ASWH miste alleen Stanley Husen en daarna scoorden achtereenvolgens Sven Breukhoven, De Lange, Verhoeve en zorgde Olijfveld voor de ASWH vreugde taferelen middels de 4-2 winst.

ASWH – RVVH 1-1 (0-0), n.v. 1-1, ASWH w.n.s. met 4-2

  1. Martha 0-1 87. Olijfveld 1-1

Gele kaarten voor De Blok, Van den Bosch en Almeida (allen ASWH) en Spelde (RVVH).

Opstelling RVVH:

Spelde (119. Kloosterman), Lopes Cabral, Eggers (67. Bonevacia), Van Leenen, Rodriques de Pina, Kooiman, Merencia (108. Mosmans), Dos Santos, Agatowski, Martha en Soares (85. Versluis).

Penaltyserie en prijsuitreiking:

https://www.youtube.com/watch?v=QJZAx09r57Y

Interviews:

https://www.youtube.com/watch?v=WrjaEVRdsnc